Čili pipirai - aštrių prieskonių grupė. Aštrumą jiems suteikia medžiaga kapsicinas (Capsicum), jis yra randamas aitriosios paprikos vaisiaus sėklų epidermio ląstelėse, po kutikula. Aitriosios paprikos turi matavimo skalę. Skovilio skalė – čili pipirų aštrumo matavimo skalė, kurią 1912 m. sukūrė JAV chemikas Wilbur Scoville. Skovilio karščio vienetai nurodo kapsicino kiekį pipiruose.
Šioje skiltyje rasite įvairių padažų - nuo pačio aštriausio iki vidutinį aštrumą turinčio padažo. Padažuose yra puikiai pasaulyje žinomų čilį pipirų: carolina reaper, trinidat moruga scorpion, naga, jolokia, habanero ir kiti čili pipirai.
Aštrus padažas ir čili sriuba, traški vištiena, sparneliai, jūros gėrybės, žuvis ar traškučiai dera tarpusavyje ir puikiai papildo vienas kitą. Veganas ar vegetaras, kuris mėgstą aštrų maistą, tai pat ras sau tinkamą padažą.
Patiekalai tikrai bus skanesni jei juos pagardinsi čili padažu.